اینترنت ماهواره ای استارلینک

اینترنت ماهواره ای استارلینک

دسترسی به اینترنت استارلینک در 32 کشور جهان 

شرکت اسپیس ایکس (Space X) اعلام کرده ساکنین 32 کشور جهان اکنون می توانند به اینترنت استارلینک دسترسی داشته باشند و سفارش دیش های استارلینک به شکل فوری برای کاربران ارسال خواهد شد.

به زودی بسیاری از نقاط دیگر جهان به ویژه کل قاره آفریقا توانایی دریافت اینترنت استارلینک را خواهند داشت و تا سال 2023 بسیاری از نقاط جهان تحت پوشش استارلینک خواهند بود.

 

اینترنت ماهواره ای استارلینک به زودی پوشش جهانی پیدا می کند (1400/5/9)

اینترنت ماهواره ای استارلینک پروژه‌ای از شرکت Space X است که هدف آن فراهم کردن اینترنت برای همه مناطق جهان، حتی مناطق روستایی از طریق ماهواره است.

 

به گفته رئیس و مدیر ارشد عملیاتی اسپیس‌ایکس، اگرچه سرویس‌های فراهم کننده اینترنت (ISP) در سرتاسر جهان در حال بهبود هستند، اما هنوز برای بسیاری از آن‌ها پوشش مناطق روستایی دشوار است. اینترنت ماهواره ای استارلینک همه مناطق زمین را پوشش خواهد داد.

 

ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت Space X در کنگره جهانی موبایل 2021 گفت: انتظار می‌رود که پوشش جهانی و پایدار برای سرویس اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای این شرکت در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) میسر شود.

او در ادامه اعلام زمان‌بندی عرضه اینترنت جهانی استارلینک گفت: اکنون 69 هزار کاربر از استارلینک بصورت آزمایشی استفاده می‌کنند.

 

ایلان ماسک امیدوار است که شمار کاربران سال آینده، تقریبا به نیم میلیون نفر برسد. او معتقد است که پتانسیل زیادی در این حوزه وجود دارد: شرکت اسپیس‌ ایکس انتظار دارد که با گسترش مداوم شبکه‌ی ماهواره‌ای در ماه اوت سال جاری بخش اعظم جهان را با اینترنت ماهواره‌ای تأمین کند.

 

با اینکه اینترنت ماهواره‌ای پدیده جدیدی نیست و همین حالا هم شرکت‌هایی وجود دارند که خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه می‌دهند، اما چرا این بار همه دنیا بی صبرانه منتظر عرضه اینترنت ماهواره ای استارلینک هستند؟

 

در پاسخ به این پرسش باید گفت: سیستم منظومه ماهواره ای استارلینک با منظومه‌های ماهواره‌ای اینترنتی دیگر متفاوت است. یعنی:

 

  • استارلینک قرار است جهانی باشد و ازلحاظ تئوری قابلیت سرویس‌دهی آن مختص منطقه‌ی جغرافیایی خاصی نخواهد بود.
  • استارلینک تعداد زیادی ماهواره دارد که پهنای باند بسیار بیشتری خواهد داشت و درنتیجه کاربران بسیار بیشتری از این سرویس می توانند استفاده کنند.
  •  مهم‌تر از همه، استارلینک سرعت بسیار بیشتر و تأخیر یا Latency بسیار کم‌تری نسبت به دیگر اینترنت‌های ماهواره‌ای دارد.

 

اینترنت ماهواره‌ای Starlink ابتدا در کدام مناطق فعال شده است؟

طبق گفته ایلان ماسک، فاز آزمایشی خصوصی برای افراد در عرض‌های جغرافیایی بالا انجام شده است. فاز آزمایشی در اواخر 2020 برای ساکنان کانادا و قسمت‌های شمالی ایالات متحده فعال شده و بزودی سایر نقاط جهان نیز تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای قرار خواهند گرفت.

 

آیا از اینترنت ماهواره ای استارلینک در ایران هم می‌توان استفاده کرد؟

اگرچه از لحاظ تئوری می‌توان از اینترنت ماهواره‌ای در هرکجای دنیا استفاده کرد و تنها لازمه‌ی آن داشتن یک آنتن است، ولی Space X بارها اعلام کرده که قصد ارائه‌ اینترنت ماهواره‌ای بدون اجازه‌ی دولت‌ها را ندارد.

اگرچه تا کنون اسپیس ایکس بیش از 1500 ماهواره مستقر کرده و در بیش از 10 کشور فعال است، اما برای دیگر کشورها، پس از راه‌اندازی به دریافت مجوز فعالیت در آن کشورها نیازمند است.

 

قیمت اینترنت ماهواره ای استارلینک چقدر است؟

در حال حاضر، قیمت تجهیزات لازم برای اینترنت ماهواره‌ای استارلینک شامل آنتن و روتر در حدود ۵۰۰ دلار است و هزینه ماهانه این اینترنت 99 دلار است. این قیمت در مقایسه با برخی بسته‌های سطح بالای اینترنت ماهواره‌ای مانند هیوزنت (HughesNet) و ویاست (Viasat) ارزان‌تر است.

 

از دیگر مطالب منتشر شده و پربازدید در سایت ما باخبر شوید: 

نحوه اعتراض به یارانه معیشتی

مبلغ وام ازدواج 1401 چقدر شد؟

واردات خودرو آزاد شد؟!

آیا ازدواج مجدد با همسر سابق تصمیم درستی است؟

روش های تشخیص سیستم های مدیریت محتوا

خرید اقساطی محصولات اسنوا

خرید پنکه با قیمت های مناسب

دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.