لازنیا یک غذای خوشمزه و پرطرفدار
لازانیا یکی از خوشمزهترین غذاها از خانواده بزرگ پاستاست که ظاهر آن متفاوتتر از بقیه انواع آن است. لازانیا پاستایی پهن است که معمولا لبههای آن شیاردار است. معمولا لازانیا را به صورت لایهای درست میکنند و بین آنها گوشت و سایر مواد مورد نظر را قرار میدهند. از آنجایی که این غذا در اصل نوعی پاستا است، در دنیا آن را غذای ایتالیایی به شمار میاورند. البته آن چیزی که ما به عنوان لازانیا درست میکنیم کمی با نمونه اصلی و ایتالیایی آن متفاوت است
طرز تهیه لازانیا در منزل
لازانیا یکی از لذیذترین و خوشمزهترین غذاهای دنیاست و شاید کمتر کسی را بتوان دید که این غذا را دوست نداشته باشد. طرز تهیه لازانیا بدون فر یا با فر ساده است؛ اما ریزهکاریهای خاص خود را دارد که با رعایت آنها، یک لازانیای خوشمزه و شیک خواهید داشت.
لازانیا به روشهای مختلفی تهیه میشود؛ لازانیا داخل فر، لازانیا داخل ماکروفر و لازانیا بدون فر (روی گاز). همچنین لازانیا را به صورت خشک یا آبکش استفاده میکنند.
در اینجا اما قصد داریم طرز تهیه لازانیا روی گاز را به روشهای مختلف به شما آموزش دهیم که برای افرادی که به اجاقگاز فردار دسترسی ندارند یا قصد دارند روش جدیدی برای پخت لازانیا امتحان کنند مناسب است.
مواد لازم برای تهیه لازانیا بدون فر
لازانیا خشک 1 بسته
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز 1 عدد متوسط
رب گوجهفرنگی 3 ق غذاخوری
سیر 2 حبه
آویشن نصف ق چایخوری
پنیر پیتزا 300 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
قارچ 500 گرم
فلفل دلمهای 1 عدد
طرز تهیه لازانیا روی اجاق گاز (بدون فر)
برای درست كردن لازانيا بدون فر، به یک تابه مناسب نیاز دارید. اما ابتدا باید سس لازانیا را آماده کنید.
نکته: برای پخت لازانیا بدون فر میتوانید از ورقههای لازانیا خشک استفاده کنید که در این صورت، باید سس گوشتی را رقیقتر از همیشه آماده کنید و روی لایههای لازانیا سس سفید بریزید تا ورقههای لازانیا به خوبی پخته شوند.
طرز تهیه لازانیا در ماهیتابه دو طرفه با لازانیا خشک
در این روش نیازی به لایه لایه چیدن لازانیا ندارید؛ پس از اینکه مایه لازانیا یا همان گوشت و رب و مخلفات را درست کردید (و البته این سس را باید آبدارتر از حالت معمول بگیرید) ورقه های لازانیا را در ماهیتابه بشکنید و با موادتان مخلوط کنید. آبدار بودن سس باعث میشود لازانیا در آن بپزد. درب ماهیتابه دو طرفه را ببندید تا مواد خوب بپزد. حدود ده دقیقه یا کمی کمتر، زمان پخت لازانیا خواهد بود. در پایان درب ماهیتابه را باز کرده پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا را روی آن میریزید و تا آب شدن آن صبر میکنید. لازانیای شما آماده است!
طرز پخت لازانیا قابلمه ای تفاوت چندانی با رسپی اصلی لازانیا (به صورت لایه به لایه) ندارد. تنها ظاهر بقچه ای و جالب آن است که طرفداران زیادی را به خود جلب کرده. کف قابلمه را چرب کنید. ورقه های لازانیا جوشیده و آبکش شده را به گونه ای (مثل گلبرگهای یک گل) کف قابلمه بچینید که دنباله آن از ظرف بیرون بزند و آویزان باشد. سپس مواد گوشتی، پنیر پیتزا، دو ورق لازانیا را به ترتیب لایه لایه روی هم بچینید. در انتها ورقه های آویزان اولی را جمع کنید و مثل بقچه روی قابلمه ببندید. روی آن نیز میتوانید پنیر بریزید، سپس در قابلمه را ببندید و بگذارید بپزد.
نکات ریز و سلیقه ای